Akadálymentes felület EU

Sportszolgáltatóknak

Hiszünk abban, hogy az egészség a legnagyobb értékünk. Az lenne a természetes, ha mindent megtennénk ennek az értéknek a megőrzése érdekében. Ehhez képest a magyar népegészségügyi mutatók nemzetközi összevetésben meglehetősen gyengék.

Mi lehet ennek az oka?

Az egészségmegőrzéssel, az életmódváltással kapcsolatos információk, elérhető ismeretek hiánya aligha. A média, az internet komoly energiákat mozgósít az egészségtudatosság népszerűsítése érdekében. Mind több sportszolgáltató is csatlakozik ehhez a törekvéshez. A nagy áttörés mégis várat magára.

Miért? Mi lehet a probléma? Mitől válhatna sikeresebbé, elterjedtebbé és hatékonyabbá az életmódváltás?

Programunk erre próbál választ találni és megoldást kínálni több lépésben.

Az első lépés egy állapotfelmérés. Ezt annak érdekében végezzük el, hogy a programban résztvevők tisztában legyenek a kiinduló állapottal, valamint a céllal, amit el kívánnak érni, továbbá a lehetőségekkel, amelyek segítségével el is érhetik.

Az állapotfelmérést követően egy olyan modellt kínálunk, amelynek minden szakaszában részletesen bemutatjuk, hogy mi vár a résztvevőkre. Egyszerűen és érthetően fogalmazzuk meg a tennivalókat és igyekszünk olyan módszereket ajánlani, amelyek nem igényelnek sem időben, sem az anyagiak terén túlzott ráfordítást. Ebben a modellben egymásra épül

- a testmozgás

- a táplálkozás

- a tudatos regeneráció

- a mentális fejlődés

- valamint a közösségi élet.

Egyén vagy közösség?

Szerintünk egyén ÉS közösség. Hiszünk az egyéni felelősségvállalásban az egészségmegőrzés terén, ugyanakkor fontosnak tartjuk a közösség támogató erejét is. Ennek kiaknázására hoztuk létre a TENYÉR életmódváltó programot, amely nyitott a sportszolgáltatók irányába is.

A sportszolgáltatók csatlakozása azért is kulcsfontosságú, mert az együttműködést tipikus „nyer-nyer” történetnek gondoljuk, hiszen a szolgáltatók a kapacitásuk hatékonyabb kihasználásával, míg a résztvevők a professzionálisabb környezetben végzett, kontrollált testmozgással érik el céljaikat.

Hírek

2019.11.29.

Boronkai Péter és Palkovics István a vendégünk

Boronkay Péter paratriatlonista és Palkovics István mezei futó világbajnok

2021.03.25.

Tér Erő Nyerő Életmód Reform

A koronavírus-helyzet meghiúsította a programelemeinek valós térben zajló közösségi lebonyolítását.