Akadálymentes felület EU

Fogyatékossággal Élőknek

Hiszünk abban, hogy a jóllét, a minőségi élet a legnagyobb értékünk. Olyan érték ez, amely minden embert megillet. Természetesen a fogyatékossággal élő embertársainkat is.

Minőségi élet fogyatékossággal?

Igen! A különféle fogyatékosságok által befolyásolt lehetőségeket és speciális igényeket természetesen figyelembe kell venni, de az egészség, a testmozgás, az életminőség, a társas kapcsolatok, a közösségi élmények mindannyiunk számára fontosak.

A minőségi élet egy fogyatékossággal élő ember számára azt is jelenti, hogy aktív és egyenértékű tagja tud lenni annak a nagyobb közösségnek is, amelynek többségét ép embertársai alkotják. A sport, a fizikai aktivitás a társadalmi elfogadás eszköze is, alkalom és lehetőség a társas kapcsolatok erősítésére a közösen megélt élmények által.

Mit kínál a program a fogyatékossággal élő emberek számára?

Első lépésként egy állapotfelmérést. Ezt annak érdekében végezzük el, hogy a programban résztvevők tisztában legyenek a kiinduló állapottal, valamint a céllal, amit el kívánnak érni, továbbá a lehetőségekkel, amelyek segítségével el is érhetik.

Az állapotfelmérést követően pedig speciálisan a fogyatékossággal élő emberekre kidolgozott programelemeket kínálunk. Ez a következők.

- Paralimpikonok bevonásával print alapú nyomtatványok készítése a fogyatékossággal élők egészségmegőrzésére vonatkozó tudásanyag megosztásának érdekében.

- Speciális, fogyatékossággal élők számára alkalmas sportparkok létrehozása a különböző mozgásformákra vonatkozó tanácsadással.

- Olyan sportfoglalkozások, mozgásprogramok szervezése, amelyek nyitottak a fogyatékossággal élők számára is.

Kiknek a csatlakozására számítunk?

Olyan nyitott szemléletű egyénekére, szervezetekére, társaságokéra, akik velünk együtt hisznek abban, hogy mindenki másképpen egyforma. A fizikai vagy szellemi adottságaink különbözhetnek, de egyformák vagyunk a mozgás, a közösség, az élmények szeretetében.

Hírek

2019.11.29.

Boronkai Péter és Palkovics István a vendégünk

Boronkay Péter paratriatlonista és Palkovics István mezei futó világbajnok

2021.03.25.

Tér Erő Nyerő Életmód Reform

A koronavírus-helyzet meghiúsította a programelemeinek valós térben zajló közösségi lebonyolítását.