Akadálymentes felület EU

18 éven felülieknek

Hiszünk abban, hogy az egészség a legnagyobb értékünk. Az lenne a természetes, ha mindent megtennénk ennek az értéknek a megőrzése érdekében. Ehhez képest a magyar népegészségügyi mutatók nemzetközi összevetésben meglehetősen gyengék.
 

Mi lehet ennek az oka?
 

Az egészségmegőrzéssel, az életmódváltással kapcsolatos információk, elérhető ismeretek hiánya aligha. A média, az internet komoly energiákat mozgósít az egészségtudatosság népszerűsítése érdekében. Mind több sportszolgáltató is csatlakozik ehhez a törekvéshez. A nagy áttörés mégis várat magára.

Miért? Mi lehet a probléma? Mitől válhatna sikeresebbé, elterjedtebbé és hatékonyabbá az életmódváltás?

Programunk erre próbál választ találni és megoldást kínálni több lépésben.

Az első lépés egy állapotfelmérés. Ezt annak érdekében végezzük el, hogy a programban résztvevők tisztában legyenek a kiinduló állapottal, valamint a céllal, amit el kívánnak érni, továbbá a lehetőségekkel, amelyek segítségével el is érhetik.


Az állapotfelmérést követően egy olyan modellt kínálunk, amelynek minden szakaszában részletesen bemutatjuk, hogy mi vár a résztvevőkre. Egyszerűen és érthetően fogalmazzuk meg a tennivalókat és igyekszünk olyan módszereket ajánlani, amelyek nem igényelnek sem időben, sem az anyagiak terén túlzott ráfordítást. Ebben a modellben egymásra épül
 

- a testmozgás

- a táplálkozás

- a tudatos regeneráció

- a mentális fejlődés

- valamint a közösségi élet.


 

Egyén vagy közösség?

Szerintünk egyén ÉS közösség. Hiszünk az egyéni felelősségvállalásban az egészségmegőrzés terén, ugyanakkor fontosnak tartjuk a közösség támogató erejét is. Ennek kiaknázására hoztuk létre a TENYÉR életmódváltó programot, amelyhez csatlakozhatnak formális és informális közösségek, társadalmi szervezetek egyaránt.

Olyan közösségekre építünk, ahol megfelelő képzettségű szakemberek irányítása mellett lehet kipróbálni az életminőség megőrzésének, javításának általunk fontosnak tartott öt elemét. Ezek lesznek az Életmódklubok, amelyeket a hatékony működés érdekében hálózattá szervezünk.

Hírek

2019.11.29.

Boronkai Péter és Palkovics István a vendégünk

Boronkay Péter paratriatlonista és Palkovics István mezei futó világbajnok

2021.03.25.

Tér Erő Nyerő Életmód Reform

A koronavírus-helyzet meghiúsította a programelemeinek valós térben zajló közösségi lebonyolítását.